Recept: Cvikľovo fazuľová polievka na anémiu
>> nedeľa 28. júla 2019
Z Receptár pre zdravie z kurzu
PRÍZNAKY
Anémia, nedostatok energie a zhoršenie osteoporózy.
TERAPEUTICKÉ ÚČINKY:
Podporujte krv a zlepšujte zdravie kostí.
ZLOŽENIE: (2 až 3 porcie)
Cvikla jedna väčšia alebo dve menšie
Mrkva jedna stredná
Paradajka dva kusy
Zemiak jeden kus
Červená fazuľa pol pohára
Citrusová kôra (Chen pi) - jeden kus (predbežne namočená vo vode)
Namočte fazuľu na dve hodiny a opláchnite. Umyte, vyčistíte a nakrájajte zeleninu. Všetky ingrediencie vložte do hrnca na polievku s 8 šálkami vody. Varte na strednom ohni po dobu dvoch hodín až ostanú asi štyri šálky polievky. Pridajte soľ podľa chuti. Skonzumujte obsah s polievkou.
POUŽITIE:
Bez obmedzenia. Pravidelne užívajte na podporu zdravia a vždy môžete predchádzať chorobám srdca.
MODIFIKUJTE:
Ak trpíte edémom pridajte do varenia dve polievkové lyžice slzovky (yi yi ren).
Ak ste tehotná pridajte do varenia pšeno.
Ak potrebujete silnejšiu polievku pridajte bylinné korene.
Rozmixujte, posypte na sucho upražený čierny sezam. Posekajte alebo pomeľte. (Podporuje tvorbu krvi)
KONTRAINDIKÁCIE:
Červená repa - Neužívať pri crohnovej chorobe, ladvinové kamene
Paradajky - Neužívať pri celkovom chlade a citlivosti na Acylpirín
Zemiak - neužívať pri vlhkom a zahlienenom organizme
POZNÁMKA:
Červená fazuľa - ak je organizmus vnútorne suchý varíme s morskou soľou a riasou napr. Wakame
Chen pi - Citrusová kôra z divých citrusov
Foto