Orgánom dreva prospieva

>> štvrtok 7. mája 2015

Orgánom dreva prospieva púpava, všetky druhy obilnín, predovšetkým nezrelá pšenica a špalda. V tomto období by sme sa mali vyvarovať konzumácii mäsa, údenín, syrov a tukov, hlavne vo večerných hodinách. Rastlinná strava odľahčuje orgány dreva. 

Najvhodnejšími jedlami sú preto bylinky: bazalka, bobkový list, čierne a biele korenie, kapary, kajenské korenie, koriander, kôprové semienka, cesnak (varený, sušený) zázvor, majoránka, muškátový oriešok, rozmarín a mäta pieporná.Strava v tomto období:

Na jar sa odporúča aby sme jedli viacej sladkých* než kyslých potravín, aby sme vyživili slezinu, čo vychádza z teórie piatich prvkov. Nemali by sme sa prehrievať, pretože pečeň vládne jari voľnému a ničím nebrzdenému prúdeniu  energie a krvi. Keď sa prehrejeme, brzdí to voľný tok energie, čím sa môže poškodiť pečeň a vyvolať to, čomu čínsky lekári hovoria syndróm stiesnenosti pečene a stagnácia energie. Strava by mala byť mierne zahrievajúca a zdvíhajúca.
 


*to neznamená cukor a sladkosti, ale prirodzene sladké jedlá ako sú varené obiloviny, aj nesladené sušené ovocie :-)

Zavítajte do našej pripravovanej praktickej školy zdravia, aj o tomto sa budeme rozprávať...
Jednoducho „prebrať zodpovednosť za svoj život...“


 
www.cestouzdravia.sk
www.facebook.com/cestouzdravia
Autor: Janka

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP