Z pripravovanej publikácie Afrodiziaka v kuchyni

>> sobota 18. mája 2019

Ananás

Z pohľadu Tradičnej čínskej medicíny, zvlhčuje sucho, rodí tekutiny, odvádza vlhko. Lieči tráviace problémy, zvracanie, nadmernú plynatosť. Znižuje krvný tlak, nedostatočnú silu rúk a nôh, horúčosť z prázdnoty a obtiažné močenie. Lieči zápal ľadvín, zaháňa podráždenosť, posiľuje slezinu, zbavuje smädu a zmenšuje opuchy. Nezrelý je veľmi kyslí a môže spôsobiť žaludočné kŕče, poškodiť zuby a kosti.

Ananas je spúšťačom stresových faktorov, ktoré spúšťajú zápaly. Preto by sme ho nemali konzumovať častejšie ako raz za mesiac. Nekonzumujeme ho ak užívame lieky: antibiotika, sedatíva, proti záchvatom, POZOR - riedi krv.

Vedľajšie účinky: môže spôsobiť hnačku, nevoľnosť, zvracanie, ťažký menzes (akoby zbavoval krvi) Nekonzumujeme ho pred a po operácii.

Aj toto sa učí na kurzoch o Potravinovej energetike

A teraz z ukážky pripravovanej publikácie

Tradičné použitie

Potravina aj liek. Dužina úplne vyzretých plodov sa po odstránení šupky využíva najčastejšie v surovom stave ako chutné ovocie. Z ananásu je možné pripravovať kompóty, želé alebo šťavy. Zo šťavy sa kvasením získa víno. Ako afrodiziakum sa ananás používa v zmesi s rozomletými čili papričkami alebo naložený v bielom rume s medom.

Účinky

Diuretikum, tonikum. Varovanie! Nezrelé plody sú jedovaté a môžu spôsobiť ťažké hnačky, alebo dokonca vyvolať potrat.

Recept

Ananás zapečený v mede

1 ananás, 2 lyžičky medu, 1/2 limetky, mletá škorica, strúhaná horká čokoláda
Očistený ananás nakrájame na kolieska hrubé asi 1/2 cm. V menšej miske zamiešame šťavu z limetky a med. Kolieska ananásu nakladieme do zapekacej misky, posypeme škoricou a polejeme šťavu s medom. Pečieme kým ananás nezmäkne a začne rozvoniavať (asi 15 minút). Podávame s nastrúhanou horkou čokoládou.


Medovo-ananásový koláčik

1 polievkovú lyžicu rozmixovaného ananásu, 2 lyžice tekutého medu
Obe ingrediencie zmiešame a vzniknutú zmes potom natierame na zázvorové alebo anízové koláčiky o priemere cca tri centimetre.

Ďalšie možné ingredencie: čili paprička, ozdobiť tekvicovými semienkami, čierne korenie.

Dôležité upozornenie

   Je potrebné upozorniť, že niektoré popísané recepty a spôsoby ich použitia môžu byť pre jednotlivca, ktorý používa lieky alebo má zdravotné ťažkosti kontraindikované. Zvlášť potom neručím za správnosť prevzatých údajov o dávkovaní, aj keď bola ich správnosť overovaná a zodpovedala úrovni vedomostí v čase dohotovenie tejto publikácie.
Napriek tomu je na zodpovednosti každého užívateľa aby si pred použitím týchto látok dôkladne preštudoval, aj ďalšiu literatúru a v prípade rozdielnych údajov si zistil správne dávkovanie aj ich kontraindikácie.

Autor tejto malej kuchárky podáva ukážky doma dostupných ingredencii, ktoré majú nesporný vplyv na sexuálne účinky.

FOTO

Ďalší článok tu

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP