Dezert z fazulky mungo a kelpu

>> nedeľa 1. júla 2018

Čínska medicína chápe, že vonkajšie prostredie má silný vplyv na telo.

Napríklad v horúcom prostredí telo absorbuje viac tepla z vonkajšieho prostredia. Ak telo nedokáže uvoľniť toto teplo samo o sebe, môžu sa vyskytnúť fyzické symptómy vrátane pocitu horúčavy, silného potenia, červenej tváre, smädu, suchej pokožky, zápchy, nedostatku energie, bolesti hlavy a / alebo závratov.

Zistilo sa, že fazulky mungo regulujú telesnú teplotu a zabraňujú tepelnému nárazu. Varená fazuľová  polievka sa najlepšie uchovávaná v chladničke, čo pomáha chrániť a zvyšovať jej účinky na zdravie.

Texty tradičnej čínskej medicíny kategorizujú fazuľku mungo ako sladkú chuť a chladivej povahy. Fazuľa mungo ovplyvňuje srdcový meridián, vylučuje teplo a toxíny z pokožky a ochladí teplo v krvi.

Preto mungo fazuľa dokáže riešiť akné a ďalšie kožné príznaky, ako sú bežné kožné vyrážky, opary, vredy v ústach, pupienky a vredy.


PRÍZNAKY:

Nadmerné letné teplo spôsobuje kožnú erupciu, zápchu a hemoroidy.

TERAPEUTICKÉ ÚČINKY:

Vyčistite teplo a detoxikujte pokožku, podporujte pohyby čriev a zlepšujte vitálne tekutiny, znížte krvný tlak a vyliečte akné a kožné problémy.

ZLOŽENIE:

Kelp - 40gm
Mungo fazuľa - 40gm
hnedý cukor

1. Namočte riasu do vody a nechajte zmäkknúť, dobre opláchnite, aby ste odstránili soľ a piesok a nakrájajte na malé prúžky. Opláchnite mungo fazuľku.
2. Obe zložky vložte do dostatočného množstva vody (asi 3 šálky) a varíme na strednom ohni asi 30 minút alebo kým mungo fazuľka nie je mäkká a polievka je hustá.
3. Pridajte cukor podľa chuti.
4. Konzumujte teplé alebo studené.

Bezpečnostné opatrenia a poradenstvo pri diéte

Nepoužívajte nepretržite dlhšie ako niekoľko dní kvôli extrémne chladnej povahy. Na okamžitú úľavu vezmite dvakrát za sebou a potom ešte niekoľko dní. Môžete ho použiť raz za čas na reguláciu nadmerného tepla z prostredia alebo stravy. Je vhodná pre celú rodinu. Neodporúča sa pri iných omladzujúcich alebo jangových tonikách, pretože pôsobia proti účinkom ohrievania.

Zapamätajte si. Ak budete dlhodobo konzumovať, poškodíte si slezinu. Tento problém sa potom o to ťažšie dáva do poriadku. Nie je náhradou za lekársku starostlivosť

Vyhnite sa receptu, ak máte hnačku.

Ak si nie ste istí, či je mungo fazuľka a kelp vhodný pre vaše telo, požiadajte svojho odborníka na tradičnú čínsku medicínu o ďalšie rady.

Nutričné hodnoty mungo fazuľky

Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy 1,452 kJ (347 kcal)
Carbohydrates
62.62 g
Sugars 6.6 g
Dietary fiber 16.3 g
Fat 1.15 g
Protein 23.86 g

Vitamins Quantity %DV†
Thiamine (B1) 54% 0.621 mg
Riboflavin (B2) 19% 0.233 mg
Niacin (B3) 15% 2.251 mg
Pantothenic acid (B5) 38% 1.91 mg
Vitamin B6 29% 0.382 mg
Folate (B9) 156% 625 μg
Vitamin C 6% 4.8 mg
Vitamin E 3% 0.51 mg
Vitamin K 9% 9 μg
Minerals Quantity %DV†
Calcium 13% 132 mg
Iron 52% 6.74 mg
Magnesium 53% 189 mg
Manganese 49% 1.035 mg
Phosphorus 52% 367 mg
Potassium 27% 1246 mg
Zinc 28% 2.68 mg

Informácia nutričných hodnôt z wikipedie




Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP