Regeneračný čaj po zime

>> pondelok 2. apríla 2018

© Cestouzdravia
Byliny či koreniny sú podivuhodná vec. Pomáhajú pri ochutení pokrmov, majú nádhernú vôňu, je z neho vynikajúci čaj ale majú aj liečivé vlastnosti, ktoré podporujú zdravie.

V súčasnosti by sme mali venovať pozornosť pečeni a žlčníku, ktoré v zimnom období dostali poriadne zabrať ťažkou stravou. Zregenerovaním týchto dvoch orgánov pomôžeme celému organizmu.

Na jar máme k dispozícii novú silu zbaviť sa starých nánosov, začať nové zmeny a postaviť sa novým výzvam tvárou v tvár.

Pripravil som pre vás jarnú regeneračnú zmes. Túto zmesku používam každú jar cca 30 rokov :)

Terapeutický sa dá zmes použiť samozrejme aj počas roka, záleží na konštitúcii človeka a prípadnú úpravu množstva jednotlivých bylín alebo nahradenie či pridanie bylinky na ten, ktorý problém.

Zloženie:
baza, kamilky, lastovičník, žihľava, nechtík, myší chvost, fazuľa, praslička, lipa, ľubovník bodkovaný. Samostatne koreň púpavy,

Príprava: Do 3 dl studenej vody dáme kúsok sušeného púpavového koreňa. Necháme zovrieť a na miernom ohni variť 20 minút. Medzi tým dobre premiešame zmes a dáme 1 čajovú lyžičku do pohára. Keď máme koreň púpavy uvarený, zalejeme zmes, zakryjeme tanierikom a necháme vyluhovať 10 minút. Hneď pijeme ako teple dokážeme zniesť. Čaj nie je vhodne odkladať na celý deň. Účinky, ktoré z neho potrebujeme získame práve úplnou čerstvosťou.

Čajová zmes sa užíva 2x denne 10 dní maximálne 1 mesiac.
Zmes obsahuje jedenásť druhov bylín.

Zmes je vhodná aj do kúpeľa. Nie je v tomto prípade vhodná pre srdciara!

Obsah balenia 40g.

Pri záujme o zmes pošlem na dobierku alebo osobne.

Nevhodné pre deti do 15 rokov, tehotné a cukrovkárov.

Literatúra



Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP