Posilnenie orgánov dreva
>> utorok 28. apríla 2015
Pre posilnenie orgánov dreva sú vhodné:
- kyslé potraviny s osviežujúcim účinkom - kvasená zelenina, prirodzene kyslé potraviny, umeocot, kvasené ovocné octy, liehový ocot je dobré obmedziť
- kyslé čaje z plodov ibišteka či šípok
- čaj z pšenice (45 minút povarte za hrsť pšenice v pol litre vody)
- špalda, pšenica a zelené zrno
- zelená zelenina, výhonky
- sliepka
- spôsobujú schladenie organizmu, telo nespaľuje kalórie
- ďalej spolu s banánmi a sladkosťami spôsobujú náchylnosť k hnisavým respiračným ochoreniam.
- hladovanie spolu so studenou stravou má najmä po tridsiatke zdraviu škodlivé účinky, pretože spôsobuje chronické ochorenie žalúdka
- aj osteoporóza sa vyskytuje najmä u žien, ktoré sa až príliš starali o kalórie.
Často sa tiež nadmerne používa ostrá chuť, ktorá kontroluje orgány dreva.
Nadmerné používanie korenia, tvrdého alkoholu, čili, cesnaku, surovej cibule či kari má však často za následok podráždenosť, napätie v šiji a ramenách, pálenie očí, zápal pečene, žlčníkovú koliku, vysoký krvný tlak, dokonca až mozgovú mŕtvicu.
Cesnak je častokrát považovaný za všeliek, čo je trochu prehnané. Pomáha pri nachladnutí a arterioskleróze, avšak ľuďom, ktorí majú oslabené orgány dreva vyslovene škodí a to najmä v surovom stave.
Naopak, ryža a reďkovka pečeň osviežuje a uvoľňuje.
Zavítajte do našej pripravovanej praktickej školy zdravia, aj o tomto sa budeme rozprávať...
Jednoducho „prebrať zodpovednosť za svoj život...“
www.cestouzdravia.sk
www.facebook.com/cestouzdravia
Autor: Janka