Špargľa na podporu vitálnych tekutín
>> utorok 14. mája 2019
PRÍZNAKY:
Rakovina s nedostatkom chuti do jedla, sucho v ústach, v hrdle. Suchý organizmus.
TERAPEUTICKÉ ÚČINKY:
Zlepšujte chuť do jedla a podporte vitálne tekutiny.
ZLOŽENIE:
Špargľa – 320 g
Čerstvé huby Shiitake – 40 g
Chudé bravčové mäso – 160 g
Vajcia - jedno
Zelená cibuľa - jedna (nasekaná)
Opláchnite a nakrájajte huby, zelenú cibuľku a špargľu. Nakrájajte bravčové mäso na tenké plátky a zmiešajte vo vyšľahanom vajíčku s čiernym korením. Pridajte nakrájané na tenko huby shiitake. Do panvice dajte mäso s vajcami, shitake a podlejte vínom na varenie a premiešajte, kým nebude uvarené a odložte. Na masle niekoľko minút miešajte špargľu a pridajte bravčové mäso, zelenú nasekanu cibuľku a korenie podľa chuti (soľ, čierne korenie, ustricová omáčka, sójová omáčka). Rozmiešajte a dokončite pridaním jednej lyžičky kukuričného škrobu a jednej lyžičky sezamového oleja.
POUŽITIE:
Nevhodné pri chrípke alebo opuchmi končatín.
Z receptára pre študentov z Kurzu potravinárskej energetiky
Ilustračné foto
Chcete sa naučiť používať stravu ako liek?
Vypisujeme nové termíny na kurzy: september 2019 - január 2020, ďalší chod: február 2020 - jún 2020
Pripravujeme od septembra 2019 - jún 2020 - Stredoeurópska fytoterapia z pohľadu TČM
Celodenné semináre: Rozhovory o liečivých hubách, Zdravé starnutie s vitalitou
Máte záujem o niektorý zo seminárov či kurzov? Zorganizujte si vo vašom regióne. Prídem.
PS- Zvážte zdieľanie tohto príspevku, ak to považujete za užitočné alebo zaujímavé.