Cviklovo fazuľová polievka na anémiu
>> sobota 11. mája 2019
Ilustračný záber |
Podporujte krv a zlepšujte zdravie kostí a jej hustotu. Anémia, nedostatok energie.
ZLOŽENIE: (2 až 3 porcie)
Cvikla - jedna väčšia alebo dve menšie
Mrkva - jeden väčší kus
Paradajka - dve stredne veľké (pestované v zemi a v lete na slnku!)
Zemiak - jeden stredne veľký (skladovaný po zbere v tme!)
Červená fazuľa - pol pohára
Citrusová kôra divo rastúca (Chen pi) - jeden kus (môžem dodať)
AKO NA TO:
Namočte fazuľu na 2 hodiny a opláchnite. Umyte, očistite a nakrájajte zeleninu. Všetky ingrediencie vložte do hrnca na polievku asi 1,5 litra vody. Varte na strednom ohni po dobu dvoch hodín. Po uvarení vyberte citrusovú kôru (chen pi). Pridajte soľ, podľa chuti. Jedzte obsah s polievkou.
POUŽITIE:
Bez obmedzenia. Pravidelne užívajte na podporu zdravia a vždy môžete predchádzať chorobám srdca.
Modifikujte:
Ak trpíte edémom pridajte do varenia dve polievkové lyžice slzovky (yi yi ren)
Ak ste tehotná pridajte do varenia pšeno čítajte TU
Ak potrebujete silnejšiu polievku pridajte korene z liečivých bylín čítajte TU
Rozmiksujte, posypte na sucho upražený čierny sezam. Posekajte alebo pomeľte. (Podporuje tvorbu krvi)
Z receptára pre študentov z Kurzu potravinárskej energetiky
Ilustračné foto
Chcete sa naučiť používať stravu ako liek?
Vypisujeme nové termíny na kurzy: september 2019 - január 2020, ďalší chod: február 2020 - jún 2020
Pripravujeme od septembra 2019 - jún 2020 - Stredoeurópska fytoterapia z pohľadu TČM
Celodenné semináre: Rozhovory o liečivých hubách, Zdravé starnutie s vitalitou
Máte záujem o niektorý zo seminárov či kurzov? Zorganizujte si vo vašom regióne. Prídem.
PS- Zvážte zdieľanie tohto príspevku, ak to považujete za užitočné alebo zaujímavé.