Nadúvanie a poruchy trávenia

>> štvrtok 16. mája 2019

Ak trpíte zažívacími ťažkosťami, nadúvaním alebo pomalými pohybmi čriev, zápchou, inšpirujte sa receptmi a pridajte do svojej stravy nielen bielu reďkovku alebo čínsku kapustu. Dnes si ukážeme liečivé účinky bielej reďkovky (daikon). Ak nemáme bielu reďkovku, môžeme použiť aj červenú reďkovku alebo okruhlicu.

POMÁHA ZLEPŠIŤ:
Pomáha tráveniu, odstraňuje nadúvanie a plnosť v bruchu, pomáha pohybom čriev.


ZLOŽENIE: (1 porcia)

Biela reďkovka (daikon) olúpaná a nasekaná cca 10 cm
Mrkva nasekaná 1 ks
Zázvor nasekaný dva plátky
Jarná cibuľka nasekaná 2 polievkové lyžice
Olivový olej 3 lyžičky
2 šálky vody

AKO NA TO:

Zmiešajte nasekané reďkovky, mrkvu a zázvor v olivovom oleji a varte vo vode 10 minút na miernom ohni. Na ochutenie pridajte jarnú cibuľu, soľ a korenie.

Scedíme a konzumujeme.

Prečítajte si o bielej reďkovke viac

FOTO

Z receptára pre študentov z Kurzu potravinárskej energetiky

Ilustračné foto

Chcete sa naučiť používať stravu ako liek?


Vypisujeme nové termíny na kurzy:    
september 2019 - január 2020,  ďalší chod: február 2020 - jún 2020

Pripravujeme od septembra 2019 - jún 2020 - Stredoeurópska fytoterapia z pohľadu TČM

Celodenné semináre: Rozhovory o liečivých hubáchZdravé starnutie s vitalitou


Máte záujem o niektorý zo seminárov či kurzov? Zorganizujte si vo vašom regióne. Prídem. 

PS- Zvážte zdieľanie tohto príspevku, ak to považujete za užitočné alebo zaujímavé.

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP