Sedavý kúpeľ pre ženy

>> štvrtok 1. októbra 2020

 

Alchemilla vulgaris (alchemilka obyčajná): je sťahujúci prostriedok prospešný pri menorágii alebo spontannom potrate. Jeho triesloviny vykazujú antihemoragické vlastnosti. Tradičné lekárske predpisovanie sa používalo na zastavenie krvácania a hojenie rán (vnútorných alebo vonkajších). Alchemilka sa používa na liečbu ženských reprodukčných problémov, ako sú menštruačné poruchy, na prevenciu potratu a na podporu počatia.



Tento kúpeľ alebo podobné varianty tohto kúpeľa, ktorý je výrazne antiseptický a sťahujúci, je aj obľúbenou popôrodnou liečbou doma. 



Zmiešajte spolu po 30g každej z nasledujúcich sušených bylín:



Symphytum officinalis 30 g


Achillea millefolium         30 g


Salvia officinalis         30 g


Rosmarinus officinalis 30 g


Celkom: 120 g



Olúpte 1 veľkú čerstvú hlavičku cesnaku ( Allium sativum ) a pripravte si ½ šálky morskej soli.



Pokyny: Olúpte všetky strúčiky cesnaku a vložte ich do mixéra s dvoma pohármi vlažnej vody. Mixujte pri vysokej rýchlosti, až kým nezískate mliečnu tekutinu. Preceďte cez jemné sitko. 

Priveďte 6 šálok vody do varu a vypnite oheň. Pridajte do hrnca celkom 30 g sušenej bylinnej zmesi a zakryté ju 30 minút nechajte vylúhovať. Tekutinu dôkladne preceďte cez sitko alebo tenké plátno s jemnými okami a bylinkový materiál zlikvidujte. 

Do pripraveného primerane teplého kúpeľa pridáme 1/4 šálky cesnakového „mlieka“ a celý obsah bylinkového čaju pridáme do kúpeľa spolu s ½ šálky soli a dobre premiešame. Sedavý kúpeľ robíme cca 10 minút.

Zvyšok cesnakového mlieka odložíme na ďalší kúpeľ do chladničky.



FOTO

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP