Vedeli ste o koreninách? Horčica

>> štvrtok 29. augusta 2019

Horčica - Sinapis alba



Liečivé použitie:  kašeľ, kuchárske, kulinárske, horčičný zábal, kloktadlo, detoxikans, kosmetikum,

Vlastnosti: antibakteriálne, antimykotikum, rozhojňuje stagnácie v organizme, alergia, emetikum

Použité časti: Semená a listy

Vitamíny: Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niacin (B3), Vitamin B6, Folaty (B9), B12, A,  C, E, K,

Minerály: Vápnik, železo, magnezium, fosfor, draslík, sodík, zinok, selén,

Kontraindikácie: Veľké množstvo horčice môže spôsobiť podráždenie žalúdka, krvácanie zo žalúdka a črevnej  sliznice. Pri dlhšej aplikácii na pokožku môže spôsobiť popálenie pokožky. V štúdiách na laboratórnych zvieratách sa zistilo, že kyselina erucová v horčici má možné genotoxické a karcinogénne účinky. Nepoužívajte ho, ak je vaša funkcia štítnej žľazy nízka alebo ak užívate tyroxín. Pri veľkom množstve škodí srdcu.

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP