Rybacia kaša

>> nedeľa 21. júla 2019

Kaša na raňajky nemusí byť len klasická sladká. Táto kaša môže byť podávaná v priebehu dňa. Skúste sa inšpirovať :)

Tento recept je klasická rybacia kaša. Je skvelá na podporu zdravia a pohody. Má správny pomer sacharidov (ryža), bielkovín (ryba) a ostré byliny (zázvor, korenie, jarná cibuľka) a je to chutné.

zloženie:

100 g ryže
1 čerstvá ryba biela
30 g mletého zázvoru
3 jarné cibuľky

Opláchnite ryžu trikrát studenou vodou. Dajte do mixéra a jemne rozdrvte. Do hrnca s ťažkým dnom dajte 2 litre vody, ryžu a nechajte variť pol hodiny. Občas premiešame. V prípade potreby pridajte teplú vodu.
Nakrájajte ryby. Odstráňte kosti, kožu. Keď je ryža krémová dajte hrniec do varu a pridajte ryby a mletý zázvor. Ryby aby sa uvarili stačí im pár minút. Keď sa priesvitné mäso zmení na biele, nechajte ešte trochu variť a odstavte. Kašu podávajte každému v miske a na vrch osoľte, pridajte trochu čierneho korenia a nasypte posekanú zelenú cibuľku. Poprípade môžete pridať na kocky nakrájaný chlieb, ktorý sme osmahli na suchej panvici.

Ako pomôže kaša nášmu organizmu? 

Ryby sú sladké a neutrálne, preto je ryba vynikajúcim zdrojom výživy na posilnenie sleziny a žalúdka.
Pripravte si, keď máte zažívacie problémy, cítite sa slabí, alebo ste čerstvá mamička.

FOTO

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP