Zeler a vysoký krvný tlak

>> sobota 8. septembra 2018

Zeler je sladký a chladný, je schopný vyčistiť myseľ a zbaviť vás frustrácie "odstraňuje teplo", upokojuje myseľ, dokáže ochladiť a vyčistiť krv, črevo, žalúdok a upokojiť pečeň. Často ho odporúčam, používa sa ako pomocná liečba.

Na čo je zeler vhodný:

Vysoký krvný tlak a vysoký cholesterol: Ľudia s vysokým krvným tlakom môžu mať tieto príznaky - červenú tvár, červené oči, bolesť hlavy, závraty, zápchu, emócie, ľahko sa nahnevajú, trpia nespavosťou. Môžete piť zelerovo - mrkvovú šťavu alebo jesť šalát s zeleru.

Tí, ktorí trpia stresom, napätím a depresiou z poruchy pečeňového meridiánu, môžu tiež trpieť nasledujúcimi symptómami:
nespavosť, bohaté sny, bolesť alebo nepohodlie okolo spodného okraja každej strany rebra, migrénami alebo PMS, by mali konzumovať viac zeleru alebo počas večera vypiť pohár zelerovej šťavy zmiešanej s mliekom (pol na pol z každého). Pomôže na upokojenie nervového systému a zvýšenie kvality spánku.

Tí, ktorí trpia nadmerným teplom
v tele a majú zvädnutú tvár, sucho v ústach, žltastú moč a zápchu kvôli nahromadeniu nadmerného
vnútorného tepla v pľúcach a hrubom čreve by mali jesť viac zeleru, pretože zeler pomôže vyčistiť črevá a odstrániť patogénne teplo. Odporúčam, aby ste si urobili praženicu z zelerom.

Recepty:

1/  Zeleninová šťava zo zeleru 
Odšťavte 1-2 tyčinky zeleru a 1 mrkvu.
Nakoľko je táto šťava silne chladivá, používame ho občas. Ale ak máte záujem si pripravovať takúto šťavu pravidelne, tak ju na 15 minút varte na pare a potom odšťavujte. Varením na pare zjemníme jej chladivé účinky.

Účinky šťavy: Vyčistí teplo z organizmu a pomôže znížiť krvný tlak.

2/ Miešaný stopkatý zeler s vajíčkom
Miešajte 1 vajce s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja potom pridajte 2 tyčinky nakrájaného zeleru a smažte dohromady 3 minúty. Po ukončení vyprážania pridajte malé množstvo soli alebo sójovej omáčky podľa chuti. Toto jedlo sa veľmi ľahko varí je veľmi chutné a farebne pestré.

Účinky: Ochladíte telo a pomôžete znížiť hladinu cholesterolu.

Kontraindikácie
Ak máte hnačku, konzumujte menej zeleru alebo sa vyhnite stravovaním celerom.
Ak ste si neni istí, akej ste konštitúcie, alebo či je zeler vhodný pre vás, poraďte sa s terapeutom.

FOTO

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP