Suchá popraskaná päta?

>> utorok 31. marca 2020


Urobte si vlastný zvlhčovač na suché päty.


Keď je koža na päte a okolo nej zhrubnutá alebo vysušená, spôsobí to popraskanie kože. Skúste si vyrobiť zvlhčovač na každodenné použitie, aby ste si ich opäť zvláčnili a vyhladili. Samozrejme je možné to použiť aj na veľmi suché ruky.

Zloženie: Mlieko, med, pomarančová šťava.

Med: Med funguje ako zvlhčujúce činidlo, čo znamená, že zadržuje vlhkosť, vďaka čomu je ideálny na suchú a popraskanú pokožku. Med v podstate „nasáva“ vlhkosť do pokožky, čím zmierňuje suchosť a lieči praskliny. Pomáha tiež likvidovať baktérie, čo je ďalšia výhoda, ak máte otvorené trhliny.

Mlieko: Mlieko je bohaté na vitamín A, ktorý je nevyhnutný pre zdravú pokožku, pretože pomáha pri jeho oprave a prestavbe. Pomôže trochu zriediť med a umožňuje tým ľahšiu aplikáciu.

Pomarančová šťava: Pomarančová šťava maj vysoký obsah vitamínu C. Vitamín C stimuluje tvorbu kolagénu, ktorý je v podstate látkou, ktorá dodáva pokožke jej elasticitu a pružnosť. Keď starneme, kolagén sa zmenšuje, a preto vznikajú napríklad vrásky. Lokálne použitie vitamínu C pomôže vašej pokožke udržať si vláčnosť.

Ako na to

1 šálka medu, mierne zahrejeme vo vodnom kúpeli
2 polievkové lyžice mlieka vlažné
Šťáva z polovice pomaranča

Med mierne zohrejte vo vodnom kúpeli. Vmiešajte dve polievkové lyžice mlieka a šťavu z polovice pomaranča. Dobre premiešame aby sa spojili do jednoliatej zmesi. Pred aplikáciou si nohy namočíme do teplej vody aby pokožka zmäkla. Pemzou dáte dole hrubú vrstvu a potom rovnomerne natrite pripravenú zmes na päty. Dokonale votrite do pokožky.

Nepotrebujete veľmi hrubú vrstvu, ale mala by dôkladne zakryť všetky suché časti. Nechajte pôsobiť 45 minút, opláchnite teplou vodou a dôkladne osušte. Urobte to dvakrát do týždňa. Ďalšia možnosť je aplikovať pred spaním. Necháte mierne zaschnúť, natiahnete bavlnenú ponožku a nechajte pôsobiť cez noc.

Dodatok
To čo ostane môžete uskladniť v chladničke až jeden mesiac. Pred použitím ju zohrejete vo vodnom kúpeli.

Foto

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP