Rýchle recepty na dlhodobý suchý kašeľ
>> sobota 15. mája 2021
pridáme 1 lyžičku cukru a 50 ml octu.
Konzumujte po častiach za deň.
Cesnak 50 g, cukor 1 ČL, ocot.
Príprava: nakrájajte cesnak, vylúhujte s cukrom
a octom v studenej vode cez noc.
Použitie: 3x denne, 10-20 ml, zapite teplou vodou.
Užívame je 5-7 dní.
Hruška 1 ks, marhuľové jadierka 5 ks.
Príprava: nasekajte hrušku, rozmixujte marhuľové jadierka, povarte s vodou 30 minút, scediť.
Použitie: vývar vypite 3-4 krát denne.
Vývar spotrebujte do 10 dní.
Daikon 2 ks, kúsok šupky mandarínky (chen pi). Pozor nie mandarinky kupované v obchode.
Príprava: jemne nakrájajte daikon, rozdrvte kôru,
zalejeme vriacou vodou, varíme 15 minút, ochladíme a precedíme.
Konzumujeme ráno a večer.
Mrkva 200 g, datle (da zao) 10 ks.
Príprava: mrkvu nakrájame nadrobno, pridáme datle,
nalejte 3 šálky vriacej vody, varte 15 minút, odparte na 1 šálku, ochlaďte, sceďte.
konzumujeme 2-3x denne.
Daikon 500 g, cukor 100 g.
Príprava: z daikonu vytlačte šťavu, pridajte do nej cukor, zahrievajte do rozpustenia.
Užívame 10 g (2 lyžičky) 3-krát denne.
Jadrá vlašských orechov 30 g, cukor 30 g, slivky 200 g.
Príprava: suroviny nasypte v dostatočnom množstve
vriacej vode, varte kým sa odparí na 1 šálku vývaru.
Konzumujeme polievková lyžica 3x denne.
Ďalší recept nájdete tu prevencia pred chorobami