Pažítka s kuracou pečienkou.

>> streda 10. apríla 2019

Vyživte pečeň, podporte dobrý zrak a zvýšte energiu na jar.

Recept:

250 g kuracej pečienky
300 g pažitky
 30 g Huang QI (Kozinec blanitý)
 20 g Gou ji zi
Zemiakový škrob - 1 čajová lyžička
Čerstvý struhaný zázvor - 2 polievkové lyžice
Sójová omáčka - 1 čajová lyžička
Víno 2 polievkové lyžice

Do 2,5 dcl studenej vody dáte oplachnuty Astragalus, nechajte zovrieť a znížte teplotu na mierne varenie a varte 30 min. Scedíme a vývar dáme nabok.
Opláchneme pažítku a nakrájame na 1/2 cm pásiky. Umyjeme pečienku v slanej vode a opláchneme. Narežeme na tenké slíže, okoreníme sójovou omáčkou pridáme polovicu zázvoru zemiakový škrob a víno. Opláchneme goji bobule a vsypeme do polovice vývaru z Astragalom.
Na panvici zohrejte jednu lyžicu oleja. Pridajte zbytok zázvoru a miešajte na prudkom ohni cca 2 minúty, pridajte štipku soli. Pridajte zvyšok vývaru z Astragalusu a varte ešte dve minúty. Dajte nabok z ohňa a premiešajte s pažitkou. Na panvici zohrejte ďalšiu lyžicu oleja a pridajte pečienku. Nechajte ju restovať cca 2 minúty, pridajte goji s vývarom a varte ešte dve minúty. Odstavte a vlejte zvyšok s pažitkou a dobre premiešajte.
Môžete podávať samostatne alebo s ryžou.

Modofikujeme: Namiesto kuracej pečienky, môžeme dať bravčovú pečeň.

FOTO

Máte záujem sa hlbšie zaoberať liečivými rastlinami či potravinam ktoré liečia? Ponúkam vám aj individuálne konzultácie na tému liečivých rastlínliečivých húb a dietetiky z pohľadu termiky a chute potravín

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP