Kuracia polievka na anémiu

>> piatok 26. apríla 2019

Anémia spôsobená chorobou alebo slabou konštitúciou, nedostatok energie, bledosť a závrat, nedostatok chuti do jedla.

Táto polievka: tonizujte krv a qi, posilňujte telo a zlepšujte energiu, zlepšuje chuť do jedla a funkciu sleziny.

Recept:

Celé čerstvé kura
Chudé bravčové mäso - 320g
Pazvonek Dang shen - 40g
Astragalus (huang qi) - 40g
Červené ďatle - 10 ks
Zázvor - 3 plátky

1. Umyte kurča, vykostite ho a nakrájajte na kúsky.
2. Umyte bravčové mäso a nakrájajte na menšie kusy.
3. Opláchnite ďalšie zložky.
4. Dajte kurča a bravčové mäso do vriacej vody na niekoľko minút vypláchnite, vyberajte a opláchnite.
5. Do nádoby vložte všetky prísady s približne 3 litrami vody a priveďte do varu. Odstráňte penu, znížte teplotu a varte 3 hodiny kým neostane asi 3 šálky polievky.
6. Pridajte soľ, podľa chuti a skonzumujte mäso s polievkou.

Kontraindikácie: 
Nie je vhodné, keď máte zimnicu alebo chrípku.

Koreniace zmesi DANGSHEN a ASTRAGALUS uvedené v recepte miešame pre záujemcov na zákazku. Viac TU alebo o liečivých polievkach TU

FOTO ilustračné

Chcete sa naučiť používať stravu ako liek?


Vypisujeme nové termíny:    september 2019 - január 2020,  ďalší chod: február 2020 - jún 2020

Pripravujeme od septembra 2019 - jún 2020 - Stredoeurópska fytoterapia z pohľadu TČM
Celodenné semináre: Rozhovory o liečivých hubáchZdravé starnutie s vitalitou

Máte záujem o niektorý zo seminárov či kurzov? Zorganizujte vo vašom regióne. 

PS- Zvážte zdieľanie tohto príspevku, ak to považujete za užitočné alebo zaujímavé.

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP