Prečo milujeme najnebezpečnejšie potraviny

>> utorok 14. augusta 2018

Prečo milujeme najnebezpečnejšie potraviny a je pre nás tak ťažké ich odmietnuť?

Niektoré škodlivé výživové doplnky nájdené v populárnych potravinách sú návykové. To platí najmä pre glutamát sodný (E-621) - najžiadanejšie látka zvýrazňujúca chuť, ktorá je prítomná doslova všade - v rýchlo-potravinárskych výrobkov, hranolky, párky, mäsové polotovary, omáčky, polievky, rýchle občerstvenie, atď. Tento potravinový doplnok je toxín, ktorý excituje nervový systém. Môže to spôsobiť vážne negatívne dôsledky (najmä pre telo dieťaťa): poškodenie očí a mozgu, alergické reakcie. Navyše na obale sa nemusí uviesť, že tento výrobok obsahuje glutamát sodný. Ak sa na obale výrobku hovorí "korenie" bez špecifikácie konkrétnych názvov, takmer určite medzi týmito korenením je aj glutamát sodný.

Závislosť tiež spôsobuje škodlivú náhradu cukru, aspartámu (E-951). V tej dobe, všetok výskum financovaný priemyslom, dospel k záveru, že aspartám je bezpečný, štúdium prakticky všetkych nezávislých inštitúcii došli k záveru, že aspartám môže spôsobiť rad závažných ochorení, Alzheimerovou chorobou (ako dôsledku zničenia nervových buniek) alebo mužskú neplodnosť.

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP