Letný čaj na dlhé cesty

>> nedeľa 8. júla 2018

Ako byť v pohode počas jazdy nielen autom ale aj iným dopravným prostriedkom a nebyť stále na káve alebo energetických drinkoch? TCM má jednu zaujímavú kombináciu bylín.

Recept

Goji               -  10g
Chrysantéma -    6 g
Schizandra    -   12 g

Do litra studenej vody dáme schizandru,necháme zovrieť a varíme na slabom ohni 10 minút. Vývarom zalejeme goji a chrysantému a necháme vyluhovať 10 minút. Dáme do termosky a popíjame.

Je vhodná pri vysokých horúčavach lebo chladí organizmus a na dlhé cesty lebo schizandra zvyšuje bdelosť, ktorá je potencovaná oboma bylinami.

POZOR: neužívať pri chlade končatín, hnačkách, vysokom krvnom tlaku. Tehotným, kojacím a deťom úplne zakázaný.

Rozpis jednotlivých bylín postupne na CestouPrirody


Kontraindikácie
Nepoužívajte vo veľkých dávkach. Funguje to na spôsob energetických drinkoch, s tým rozdielom, že pomáha sťahovať horúčosť pečene, zjasňuje zrak. Podporuje srdce, pľúca a obličky.

Zapamätajte si. Ak budete dlhodobo konzumovať, poškodíte si slezinu. Tento problém sa potom o to ťažšie dáva do poriadku. Chrysantéma je chladivá bylina. Goji-bobule sa nekonzumujú surové. Vždy minimálne zaliate vrelou vodou.  Nie je náhradou za lekársku starostlivosť

Ak si nie ste istí, či je táto kombinácia vhodná pre váš organizmus, požiadajte svojho odborníka na tradičnú čínsku medicínu o ďalšie rady.





Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP