Voda naša každodenná

>> sobota 5. mája 2018

Foto: wikipedia
Myslel som, že voda je pre mňa dobrá!

Je pravdou, že ak chcete zostať hydratovaný. Okrem toho, piť tekutiny len tak, aby ste mohli si mohli povedať, že ste mali svojich "8 pohárov vody" každý deň. Toto môže spôsobiť len mimoriadne zaťaženie obličiek podľa TCM. Navyše chronická suchosť a smäd sú pravdepodobne známkou deficitu Yin, kde vaše bunky správne neabsorbujú vodu, ktorú konzumujete.
Ak máte deficit YIN-u, tak Yin-ové toniká z bylin a potravin sú využívané na zlepšenie priepustnosti buniek tak, že voda, ktorú spotrebuje môže byť skutočne využitá bunkami.

Myslel som, že pitie ľadovej vody mi pomôže schudnúť!

Skutočne skvelý spôsob piť veľké množstvo ľadovej vody, pretože ste si niekde prečítali, že to upraví váš metabolizmus a pomôže vám schudnúť. Táto posledná zavádzajúca logika spája schopnosť poškodiť slezinu a zničiť energetické systémy obličiek podľa čínskej medicíny. 
Výsledkom by bol prírastok hmotnosti a vážnejšie nerovnováhy, ktoré by mohli trvať roky,kým by sa celý system dal do poriadku.

Myslel som si, že pitie veľkého množstva vody mi pomôže udržať telo detoxikované!

Veľa ľudí má pocit, že spotrebovaná voda v organizme "vykúpe a prepláchne" bunky a tkanivá a tým sa dokonale prečistí telo od toxinov. V skutočnosti iba množstvo tekutín potrebných na normálnu funkciu telesných buniek bude prenikať do tkaniva, zvyšok sa vylúči močom. Znova, zbytočne nanútené tekutiny budú prispievať len k zlému zdraviu a nedostatku obličiek v priebehu času a naruší rovnováhu tela.






Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP